Medische informatie

De behandeling die Kees zou moeten ondergaan is CAR T-celtherapie.
Op deze pagina vindt u meer informatie.

CAR T-celtherapie is een type behandeling waarbij de T-cellen van een patiënt (een soort immuuncel) in het laboratorium worden veranderd, zodat ze zich binden aan kankercellen en deze doden. Bloed vanuit een ader in de arm van de patiënt stroomt door een buis naar een aferesemachine (niet getoond), die de witte bloedcellen, inclusief de T-cellen, verwijdert en de rest van het bloed terug naar de patiënt stuurt. Vervolgens wordt het gen voor een speciale receptor, een chimere antigeenreceptor(CAR) genoemd, in de T-cellen in het laboratorium ingevoegd. Miljoenen van de CAR-T cellen worden in het laboratorium gekweekt en vervolgens aan de patiënt toegediend via een infuus. De CAR T-cellen kunnen binden aan een antigeen op kankercellen en ze doden.

Uitleg CAR T-celtherapie

Help mee!

Misschien ken jij Kees niet. Maar je kunt je inleven in onze situatie, de beklemmende angst die we als gezin voelen om hem definitief kwijt te raken. De vele donaties hebben het al mogelijk gemaakt dat Kees inmiddels in Amerika is en er gestart is met medische onderzoeken. Hier zijn we zeer dankbaar voor.

Zoals u heeft kunnen zien is het streefbedrag aangepast vanwege meer gedetailleerde kostenverwachtingen. Helpt u ons mee om het laatste deel bij elkaar te krijgen ?"

ING BANK
NL47 INGB 0009 0640 18
t.n.v. Stichting Medische Hulp aan Kees