Het verhaal van
Nelleke Dam-Louwerse

Hoe lastig ik het ook vind, ik deel dit verhaal over ons gezin toch. Samen vechten we voor het leven van mijn lieve man en onze lieve vader Kees Dam. We hebben uw hulp nodig. Lees en deel dit verhaal.

Het begon sluimerend. Kees was al jaren moe. Laag HB. Maar hij deed zijn werk bij ExxonMobil desondanks met passie. De eerste shock kwam toen hij in februari 2016 een telefoontje van zijn arts kreeg: je hebt een vorm van lymfeklierkanker. Kees bleek Waldenström te hebben. Een ongeneselijke ziekte die zich langzaam zou ontwikkelen. We leerden er een beetje mee leven.

Ruim een jaar later ontvingen we verdrietig en aangrijpend nieuws. De milde vorm was omgebogen naar een agressieve Non-Hodgkin. Diverse zware chemokuren volgden en Kees werd december 2017 opgenomen in het Ikazia ziekenhuis. Nieuwjaarsdag 2018 ging mijn mobieltje af: de toestand was uiterst kritiek, mijn man moest aan de beademing en of ik afscheid wilde komen nemen.

Gelukkig trad er daarna herstel op en er kwam perspectief. Kees zou stamceltransplantatie krijgen. Twee keer moest de transplantatie uitgesteld worden, maar half september 2018 stonden alle lichten op groen. Dacht ik. Ik zal nooit vergeten hoe vlak voor we naar het ziekenhuis gingen, Kees me aankeek en zei: ‘Het is weer mis’. De lymfeklier in de oksel was opnieuw gegroeid. In het ziekenhuis werd definitief duidelijk: er is in Nederland geen reguliere behandeling meer mogelijk.

Maar is er is wel een behandeling: de CAR-T-cell therapie. Deze behandeling is in Nederland nog niet toegelaten, maar is in de VS geregistreerd en artsen zijn er zeer enthousiast over. De Nederlandse Ivo Visser werd er dit jaar met succes behandeld. Het kan: onze hematoloog heeft contact met vier ziekenhuizen waar Kees zo geplaatst kan worden: Houston, New York, Seattle en Minnesota.

De eigen bijdrage hiervoor is hoog: ruim € 650.000. Met ons spaargeld, leningen, toezeggingen van familie en vrienden redden we het niet. We hebben alle hulp nodig. De eerste toezeggingen zijn al binnen. Het begin is er. Verspreid dit bericht alsjeblieft. Ik ben iedereen zeer dankbaar die aan deze crowdfundingsactie wil bijdragen. Het hoeft niet veel te zijn: heel, heel veel kleine donaties kunnen genoeg zijn om de behandeling mogelijk te maken. Het zou voor mij een wonder zijn als ik mijn lieve man en als onze kinderen hun lieve vader weer genezen zouden zien terugkeren uit de VS.

Misschien ken jij Kees niet. Maar je kunt je inleven in onze situatie, de beklemmende angst die we als gezin voelen om hem definitief kwijt te raken. Als je wilt doneren, doe het alsjeblieft nu. Binnen twee weken kan het te laat zijn. Alvast heel veel dank!

We vragen u om Kees en ons gezin in uw gebeden op te dragen en te vragen of de Heere deze weg en behandeling wil zegenen.

Ook namens Kees en onze lieve kinderen: Leon, Mark, Martine, Eline en Joost.

Nelleke Dam- Louwerse

Help mee!

Misschien ken jij Kees niet. Maar je kunt je inleven in onze situatie, de beklemmende angst die we als gezin voelen om hem definitief kwijt te raken. De vele donaties hebben het al mogelijk gemaakt dat Kees inmiddels in Amerika is en er gestart is met medische onderzoeken. Hier zijn we zeer dankbaar voor.

Zoals u heeft kunnen zien is het streefbedrag aangepast vanwege meer gedetailleerde kostenverwachtingen. Helpt u ons mee om het laatste deel bij elkaar te krijgen ?"

ING BANK
NL47 INGB 0009 0640 18
t.n.v. Stichting Medische Hulp aan Kees